Kedi Bakımı,Masrafları||Mia Günlükleri #1

by - 8/18/2017

Herkese merhaba,Bir
Beni biliyor olabilirsiniz,bilmiyor olabilirsiniz bazı sebeplerden ötürü diğer blogumu kapatıp yeni bir sayfa açmam gerekti.Benim için de iyi oldu daha iyi bir başlangıç yapabilirim böylelikle :)
Bu blogumun ilk yazısını küçük kızım Mia hakkında yapmak istedim çünkü kedi sahiplenmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu ben çok geç öğrendim,ayrıca bana yardımcı olucak kimse olmadığı için bir çok hata yaptım.Bunları sizinde yapmamanız için bu yazımda sizlere yardımcı olacağım.

Benim kedim 1 Nisan 2017 doğumlu ve bir sokak kedisiydi.Onu aldığımızda annesi yoktu ve kardeşi ölmüştü.



Mia annesinden erken ayrılmak zorunda kaldı çünkü annesi bulunamadı.Bu yüzden ilk geldiğinde onu kedi sütü ve biberonla besledik.Bazı kediler biberonu sevmiyor o yüzden veterinerden alacağınız küçük şırıngaları da kullanabilirsiniz.Biz daha çok biberon kullandık.Biberonu attığımız için resmini koyamıyorum  fakat fiyatı 15 tl. 
Yavru kedinize kesinlikle normal süt vermemeniz gerekiyor onun yerine
Toz halinde satılan bu kedi sütünü kullanabilirsiniz.Fiyatı 22 tl uzun süre gidiyor.  
Ayrıca biz haftada 2 kere veterinerin önerisiyle kemiksiz tavuk göğsü haşlayıp verdik çünkü kedim 500 gramdı ve aşılarına başlayamıyorduk. 

Taşıma çantası,Tuvaleti,Tırmalama tahtası bana hediye geldi fakat; 

Bana sorarsanız bu şekilde taşıma çantaları hiç kullanışlı değil.Mia içinde oynuyor bilerek yaparmışcasına gidip en arkasına oturuyor falan taşırken büyük sorunlar yaşıyorum onun yerine bence bu çantalardan alabilirsiniz. 

KEDİ TUVALETİ NASIL SEÇİLMELİ ?

Bu aslında biraz kedinize bağlı bir şey,Mia etrafa kum saçtığı için biz kapalı tuvalet kullanmayı tercih ettik.Ayrıca görüntü ve koku konusundan da daha yararlı olduğunu düşünüyorum kapalı tuvaletin. 


Kum olarak ise ince taneli bentonit kum kullanıyorum.Kalın taneli denedim fakat Mia'nın patileri soyulmaya başladığı için ince taneliye döndüm.20 kg kum 30.5 tl Buradan sipariş verebilirsiniz

En problemli konu; MAMA SEÇİMİ

Mama seçerken çok zorlandım çünkü biliyorsunuz ki kedi mamaları biraz pahalı.Tabiki bu aile durumuna göre değişir ama çoğu mama benim ailemin durumunu fazlasıyla aşıyordu.Mia BonaCibo'nun mamalarını çok seviyor.Aldıktan sonra çok yorum okudum bu mama hakkında iyi kötü fakat yine de deneyimlemeye karar verdim ve bir sorunla karşılaşmadım.Yalnız cins kedisi olanlar kepek vs gibi sorunlarla karşılaşabilir onlar biraz daha hassas oluyorlar.


Mama kabı olarak ben plastik tercih etmedim.Tanesi 15 tl'ye bunları aldım fakat sevdim mi sevmedim mi inanın bilmiyorum.Her gün yıkamama rağmen aşırı pisleniyorlar.Kedim bunlardan su içmektense çeşmeden içmeyi tercih ediyor.Yani bunlar yakın zamanda değişecek gibi görünüyor.


Kedinizi haftada en az 2 kere taramak en önemli şeylerden bir tanesi aksi takdirde evinizde her yerde tüylerin uçuşması an meselesi.Tüylerini güzelce tarayarak tüy dökülmesini en aza indirebilirsiniz.Ben çift taraflı bu tarağı kullanıyorum.Mia küçükken zor oluyordu fakat sonrasında kolayca taranmaya başladı.Kedinizi küçükken taramaya alıştırırsanız büyüdüğünde herhangi bir problemle karşı karşıya kalmazsınız.
eğer yazımı beğendiyseniz ve kediler hakkında merak ettikleriniz varsa aşağıya yorum olarak bırakmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın,
İletişim&Pr:dilarakaya.pr@gmail.com
Instagram:eyllulaksami 


You May Also Like

6 yorum

  1. Merhabalar, çok faydalı ve değerli bir paylaşım olmuş. Yazdıkların güzel yerlere ulaşacak.
    Kedi sahiplenmek istiyorum uzun zamandır ama hiçbir fikrim olmadığı ve pek de sorumluluk sahibi bir insan olamadığım için bu fikri gerçekleştirmeye korkuyorum. Öyle kedi sahiplenmek eğlence işi değil, oyuncak alır gibi hayvan alıyor insanlar ve bir yerden sonra bıkıyorlar. Çok üzücü.

    Gördüğüm kadarıyla blogunuz yeni açılmış. Hayırlı olsun diyeyim, umarım çok daha fazla insana ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,Teşekkür ederim.Evet çoğu arkadaşım,akrabam kedileri alıyor ve bakamayacağına karar verip atıyorlar.Bunları gördükçe gerçekten çok üzülüyorum onlarında bir can olduğunu unutuyorlar.İnsan bir kedi sahiplenmek istiyorsa sorumlulukarını alabileceğinden emin olması gerekiyor.Ona karşı sevgisini,ilgisini hiç yitirmemesi gerekiyor.Umarım sizde kendinizi bir an önce buna hazır hisseder ve bir kedi sahiplenirsiniz..
      Hayır aslında blogum yeni değil,teknik sebeplerden ötürü diğer blogumu kapatmak zorunda kaldım.Yani blog hayatında yeni değilim :)

      Sil
  2. Deneyim dolu bir içerik olmuş. Daha önce zaten bloğunuz varmış. Kısa sürede eski seviyenize gelirsiniz 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,İnşallah 🤷🏼‍♀️

      Sil
  3. Her zaman kedim olsun istemişimdir ama ne abim ne de babam kedilere çok hayran değildir. Annemse kedileri sevmekle beraber koltuklarına da oldukça düşkün. Bu yüzden ayrı eve çıkana kadar sanırım sokak hayvanlarını beslemeyle idare edeceğim :D

    Blogunuzu Google+da benim bloguma benzer bloglar ararken keşfettim. Yazış tarzınız gayet akıcı ve samimi geldi, çok beğendim :)

    Son olarak ufffacık bir eleştiri yapıp yorumumu bitirmek istiyorum. Yorumlardaki yazılar biraz küçük görünüyor ve okumayı zorlaştırıyor. Eğer kodlardan anlıyorsanız onları biraz büyütebilirsiniz. Elinize sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan evde değilim haliyle leptop'um yanımda değil eve gidince mutlaka ilgileneceğim,yorumlarınız için teşekkür ederim ☺️

      Sil